lørdag den 19. september 2015

Teater: Små forstyrrelser

smaa-forstyrrelser


I tirsdags var jeg inde og se Små Forstyrrelser på Teater Grob - dét teater, der skifter facadefarve hver sæson. I år er facaden grøn og dét er som bekendt håbets farve. Og håbe, dét gør vores ene hovedperson, Maibritt, der tager til New York for at opsøge sin frihedssøgende far og få svar på hvorfor hans frihed var vigtigere end hende. Hvorfor han flyttede. Hvorfor han forlod hende.

I rollerne ses Victor Marcussen som faren, Trine Pallesen som hans kæreste, Margarita Diaz som den spansktalende rengøringskone og Josephine Park som datteren. Og særligt sidstnævnte brænder igennem på scenen og er dén, der står tydeligst i min hukommelse, når jeg tænker tilbage på stykket. På én og samme tid portrætterer hun en stærk, men skrøbelig og frustreret person, man kan genkende sig selv i.

Ved første øjekast er Små Forstyrrelser en ret enkel historie, men som historien folder sig ud og man lærer karaktererne bedre at kende, begynder den at vokse på en – og man kan ikke lade være, som man sidder i stolen, og engagere sig; blive irritereret over, kommunikationen bliver ved med at halte; blive trist over, at det hele måske bare er tabt. Enkelheden er måske manuskriptets styrke.

Af denne grund er det ærgerligt, at stykket har en så brat slutning, der får en som tilskuer til at tænke: Var det dét? Hvor blev resten af? Ikke at slutningen ikke var passende, men det var som om, at den stoppede lige inden klimaks. Det var som om, man manglede noget. Var slutningen blot blevet trukket to sekunder længere, så man som tilskuer fik et øjeblik til at tænke, tror jeg, det ville have fungeret bedre.

På trods af dette er det dog en forestilling, der kan anbefales og en forestilling, der tager nogle aktuelle problematikker op og indeholder et persongalleri, som er nemt at identificere sig med.


SMÅ FORSTYRRELSER på Teater Grob
Med: Josephine Park, Victor Marcussen, Trine Pallesen, Margarita Diaz  
Manuskript: Thomas Markmann 
Iscenesættelse: Per Scheel-Krüger 
Scenografi: MAAM – Marianne Nilsson og Anne Mette Drivsholm 
Lysdesign: Kasper Daugberg 
Lyddesign: Emil Assing Høyer
Spilleperiode: 12. september - 10. oktober 2015. 
Læs mere og køb billetter HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar